"Și pulbere, țărână din tine s-a alege,
Căci asta e a lumii nestrămutată lege;
Nimicul te aduce, nimicul te reia,
Nimic din tine-n urmă nu va mai rămânea"

Calendar

Octombrie 2012
LunMarMierJocVinSamDum
 << <Iun 2017> >>
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Anunt

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitator: 1

rss Sindicalizare

Afisarea articolelor postate in: 21/10/2012

Mor dupa ciuperci...poate ajung in Paradis!




Click above to add it to the post (ciulam10.jpg)

Click above to add it to the post (ciulam11.jpg)
Click above to add it to the post (ciulam12.jpg)

Click above to add it to the post (ciulam13.jpg)
Mi-am adus aminte ca mor dupa ciuperci...sper ca reciproca sa nu fie valabila, nu de alta, dar macar sa apuc 21 decembrie 2012. Pentru cine stie de ce...bine...pentru cine nu are habar de data asta, nu dati cautari pe google pentru ca va veti strica clipele de fericire.
In fine, sa revenim...dupa cum spuneam, mor dupa ciuperci. in familia mea nu prea s-a gatit felul asta de mancare pentru ca mama a avut o aversiune fata de ele dintotdeauna, poate din grija de a nu-si pune membrii familiei in pericol. Bine, o inteleg...dar nici macar ciuperci la cutie n-am vazut sa fie gatite de mama.
Prin urmare, tot de la bucatarul sufeltului meu am invatat reteta asta pe care, prin minune si cu ajutorul lui Dumnezeu am dus-o la sfarsit si colac peste pupaza, au mai mancat si altii din ea in afara de mine.
Filmul se numeste CIULAMA DE CIUPERCI, iar ingredientele sunt cele ce urmeaza (actrita principala sunt eu, fireste :) , iar actorii secundari celelalte ingrediente)::
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura faina alba
  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 1 varf cutit de piper
  • 50 ml apa calduta
  • 50 ml vin alb (sec)
  • 2 buc. ceapa de marime medie
  • 2 legaturi marar verde
Prin urmare, se aduna un kg de ciuperci, de preferat pe vreme dupa ploaie, pentru ca atunci se fac cel mai bine. Sau macar inchideti umbrela atunci cand intrati in supermarket. Se iau doua cepsusoare de marime medie si se dezvelesc cu grija de camasa, astfel incat sa ramana goale-golute si albe si sa se sclade frumusel in jetul de apa de la chiuveta. Cepsuoarele astea se taie marunt, dupa priceperea fiecaruia, dar daca mi-a iesit mie operatiunea asta, garantez ca-i va iesi oricui.
Intr-o tigaie destul de incapatoare se rastoarna 100 de ml de ulei de floarea soarelui care se lasa sa se incinga de ciuda, dupa care se face in asa fel incat sa se imprieteneasca cu cele doua cepsore taiate maruntel, se adauga putintica apa calduta si se lasa cepele taiate pana cand incep sa fiarba putin, nicidecum nu se vor lasa sa se bronzeze.
Ciupercile se grijesc bine de gunoaie, se spala in mai multe ape si se taie felii cat mai subtiri, astfel incat sa ramanem si cu degetele si cu unghiile de la maini. Se adauga si ele in tigaia incapatoare, astfel incat sa fie o adevarata petrecere si mai putem adauga nitica apa calduta, nu prea multa, ca ciupercile mai plang si ele cu lacrimi de crocodil, intre timp.
Dupa vreun sfert de ora academic, intervenim in problema si cinstim prietenia din tigaie cu fix o litra de vin sec, dar sec am spus, pentru ca ciupercile-s dulci de la mama lor si n-are rost sa ingretosam situatia.
Intre timp, intr-o cescuta, pregatim un fel de apret si anume amestecam o lingura de faina cu nitica apa calduta. Mai tragem cu ochiul la tigaie si cand consideram ca lichidul a scazut destul de rezonabil, intervenm cu amestecul din cescuta, amestecand cu o lingura de lemn, astfel incat sa nu facem prea mult deranj pe acolo.
Ei, acum vine treaba cu sarea si piperul dupa gust, dar eu va spun, cu mana pe inima, ca o jumatate de lingurita de sare si 4-5 prafuri de piper proaspat macinat is numai de ajuns astfel incat sa ne lingem pe deste la sfarsit.
Mararul se spala bine-bine cu apa rece si se scutura prin aer de vreo cateva ori, asa, ca intr-un dans besmetic, se aseaza pe tocator si se ia la intrebari pana cand se face mic-mic si marunt-marunt, mai-mai sa zici ca-i nisip, nu alta. Il adaugam peste nebunia din tigaie, mai alergam cu lingura de lemn de vreo doua-trei ori dupa el, lasam totul la petrecut inca vreo 2-3 minute si-i gata! Off! Am scapat!
Eu mananc ciulamaua asta dupa chiar ca mor nu alta, goala-goala, pentru ca nu as injosi-o cu paine sau mamaliga.
Dar, pentru ca respect toate gusturile, va spun ca altii o mananca de minune ori cu pita, ori cu maliguta, ori ca atare, ori ca garnitura la fel si fel de carnuri.
Iata cum acest concurs nu ma lasa sa dorm, iar PARADISUL ma face sa visez ca voi pleca in excursie la Brasov. Restaurantul Paradis by Carmolimp www.restaurantparadis.ro, despre care va spusei ca ma face sa visez, e sponsorul oficial al excursiei si da si de mancare si de dormit pentru castigatpr si inca 3 prieteni. Pfuu! E tare rau asta, chiar sunt de treaba cei de acolo si au si pagina de Facebook. Hai cu LIKE-urile, ca nu-i greu!
In afara de excursie, blogul care organizeaza concursul (aici) mai ofera doua premii, astfel:
  • Locul II – Un aparat de cafea Krups Dolce Gusto.
  • Locul III – Un set de Cutite Titanium Knife

Bafta tuturor! Cel mai bun sa castige!

21 Oct 2012
Admin · 475 vizualizari · Scrieti un comentariu
Categorii: Prima categorie